€ 2,00
Bierprijs 0,5L
23/10 – 26/10
Datum
18+
Leeftijd
Boedapest, Hongarije
Locatie

De derby van Boedapest is de grootste wedstrijd in Hongarije. Op het moment van ‘derbyday’ zijn de 3 punten het allerbelangrijkste. De stand op de ranglijst maakt verder niet veel uit, als je maar wint van je rivaal. Dit kan een seizoen maken of breken. Elke keer dat deze clubs elkaar treffen is het een uitverkocht huis. De Hongaarse overheid moet altijd een groot politieteam op de been brengen op de dag van deze derby, het wil nog wel eens uit de hand lopen tussen de twee supportersgroepen.

De rivaliteit tussen deze twee clubs begon in 1930 toen Úpest voor het eerst de Hongaarse titel wist te winnen. Sindsdien zijn de twee teams erg aan elkaar gewaagd. Ferencváros is in totaal 31 keer kampioen geworden en hebben 23 de beker van Hongarije veroverd. Daar tegenover is Újpest 20 keer kampioen geworden en hebben ze 10 keer de beker gewonnen.

Ferencávros is op bepaalde vlakken iets groter als Újpest, een groter stadion, meer prijzen gewonnen, een grote supportersschade. De supporters van Újpest doen overigens helemaal niks onder aan die van Ferencváros, ze moedigen de ploeg aan alsof hun leven ervan af hangt.

De passie van de supporters en de hele entourage op de wedstrijddag is geweldig om te zien, dat maakt deze wedstrijd een must om te bezoeken als liefhebber.

De thuishaven van Ferencváros is de ‘Groupama Arena’ wat plaats biedt aan ruim 23,000 supporters. Het Hongaarse voetbalelftal heeft hier negen interlands in gespeeld. Op de dag van de derby verandert dit stadion in een kolkende massa.

Ga met ons mee naar deze te gekke derby en maak de Hongaarse passie mee! Voor deze wedstrijd hebben wij VIP-kaarten beschikbaar. Dit is inclusief onbeperkt eten en drinken.

Je volledige betaling dient uiterlijk 16 augustus voldaan te zijn. Wil je dit liever iets later? Neem dan even contact met ons op.

Hoe zit het met het corona virus?

In Hongarije zijn al een tijdje toeristen welkom. Het land staat op geel. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Bij voetbalwedstrijden in Hongarije zijn geen maatregelen, elke supporter is welkom!  Sluit altijd een goede annuleringsverzekering af.

2 persoonskamerDe prijs is o.b.v. een 2 persoonskamer met 2 personen. Reis je alleen of wil je een eigen kamer? Neem dan voor het boeken contact met ons op.
Inbegrepen
VIP Wedstrijdkaart3 overnachtingen
Pub avondGroundhopticket begeleiding
Niet inbegrepen
Retour vlucht
Reis & annuleringsverzekering